Roman Empire Spelautomat

Roman Empire Spelautomat

roman empire

Roman Empire är ett spel som inspirerats av det romerska kejsardömet och på hjulen kan bland annat Julius Caesar dyka upp (avbildad på ett guldmynt), liksom den vackra drottning Kleopatra, en hjälm som tillhör en soldat i den romerska armén, en sköld, den berömda arenan Colosseum i Rom, lockande frukter och pengapåsar.

Att spela Roman Empire

Du kan spela Roman Empire i online casinon som samarbetar med spelutvecklaren habanero.

Roman Empire har fem hjul och 25 spellinjer. Varje hjul har plats att visa upp tre symboler när det har stannat, vilket skapar en spelplan med totalt 15 symboler. Det här är en klassisk slot utan konstigheter som assymetriska hjul eller win-both-ways.

Du spelar alltid med alla 25 hjulen aktiva och minsta möjliga satsning är 1 mynt (värt $0.01) per spellinje, det vill säga 25 mynt per spelomgång ($0.25). Högsta möjliga satsning är $20 per spelomgång.

Autoplay finns tillgängligt, så du kan ställa in hur du vill spela och sedan låta maskinen göra resten medan du njuter av spänningen.

Högbetalande symboler

Bland de reguljära symbolerna utan specialfunktioner är det Drotting Cleopatra som ger bäst betalt. Fem Cleo som radar upp sig på en spellinje ger dig 1 500 gånger insatsen. Hjälmen är också generös och betalar ut upp till 1 000 gånger insatsen.

Trivia: Visste du att Drottning Cleopatra VII Philopator var den sista aktiva regenten för det ptolematiska riket i Egypten? Hon levde under de sista århundradet f Kr och var en ättlig till den makedoniska generalen Ptolemy I Soter, en general som ingick i Alexander den Stores armé.

roman empire slot

Vildsymbol

Guldmyntet som pryds av Julius Caesar är en vildsymbol, och den kan också betala ut mynt på egen hand om tillräckligt många vildsymboler radar upp sig på en spellinje. Fem Julius Caesar på en spellinje ger dig 2 000 gånger insatsen.

Om minst en vildsymboler ingår i en vinnande kombination dubblas vinsten. Detta innebär bland annat att fyra Cleopatra + en Julius på en spellinje tillsammans betalar ut 3 000 gånger insatsen.

Spridningssymbol

Colosseum i Rom är spridningssymbol i det här spelet, och kan både betala ut myntvinster (max 100 gånger insatsen) och starta free spins rundan. Du behöver minst tre Colosseum, var som helst på hjulen för att starta free spins rundan.

Trivia: Visste du att Colosseum i Rom inte kallades Colosseum på grund av sin egen storlek utan för att det stod en enorm 40 meter hög förgylld bronsstaty – en koloss – föreställande kejsar Nero vid sidan av byggnaden? Colosseum blev ett smeknamn på arenan, men det formella namnet var Amphiteatrum Flavium, det vill säga den Flaviska amfiteatern. När den var nybyggd kallades den även Amphiteatrum Novum, vilket kort och gott betyder den nya amfiteatern. Kolossen av kejsar Nero finns inte kvar idag, eftersom den smältes ned för att göra vapen. Man drog också ut massor av armering från amfiteatern för att göra vapen, och detta försvagade byggnaden så pass mycket att den senare delvis kollapsade i sammband med en jordbävning. Vit marmor tagen från den kollapsade arenan användes bland annat för att bygga Peterskyrkan i Rom och den berömda fontänen Fontana di Trevi.

Free spins runda med vinstmultiplikator

Free spins-rundan består av 13 free spins.

Alla vinster som sker med hjälp av Colosseum-symbolen dubblas.

Växande jackpott

Den växande jackpotten hos Roman Empire är inte stor om man jämför med spel som Mega Moolah och Mega Fortune, men den adderar helt klart spänning till spelet och hjälper Roman Empire att skilja ut sig från de flesta andra slotmaskiner med romerskt tema.

Det går att vinna den växande jackpotten med vilken insats som helst och det krävs inte någon viss symbolkombination utan den betalar ut slumpvis utan någon koppling till symbolerna.

Vem har gjort spelautomaten Roman Empire?

Speltillverkaren som skapat den här slotten heter Habanero.